Stacks Image 939
Particulier
De yoga stelt zich ten doel de mens weer met zichzelf te verbinden.

Hem zichzelf te laten worden; hem te laten ervaren dat hij een eenheid is, thuis is bij zichzelf, ziet, ademt en leeft vanuit zijn eigen middelpunt. Het woord yoga stamt af van yuj, dat is: verbinden, samenvoegen, en ook zich geestelijk verdiepen. Het belangrijkste streven is het lichaam en geest in harmonie te brengen, en een verhoogd bewustzijn te bereiken. Om dit te bereiken worden eeuwenoude technieken gebruikt gericht op het ontwikkelen van eigenschappen op fysiek, vitaal, mentaal en spiritueel gebied.
Fysiek
Het aannemen van yoga houdingen door het lichaam kan gepaard gaan met verschillende sensaties en verschillende effecten teweegbrengen; soepeler worden van de spieren, pezen en gewrichten, ervaren van stijve en gespannen plekken in je lichaam, ervaren van energiestromen door lichaamsdelen, algeheel welbevinden door verbeteren van lichaamshouding en het ontwikkelen van een gezond lichaam. Yoga is een manier om vertrouwd te raken met je eigen lichaam en van daaruit ook bekend te raken met innerlijke stilte en de stilte van de geest.
Vitaal
Alle gevoelens die je gedurende een dag ervaart (boosheid, irritatie, liefde, angst, noem maar op) kunnen in het lichaam tot spanningen leiden. Hierdoor kun je moeite hebben met bijvoorbeeld balansoefeningen of lukt het niet goed in een bepaalde houding te komen. Door je bewust te worden van deze spanningen kun je beginnen met het loslaten van al je gedachten en gevoelens. Yoga helpt ons van binnenuit gelukkig te worden. We krijgen meer greep op ons leven.
Mentaal
Vaak denken we en oordelen we de hele dag door. Het is het ego. Onze aandacht is altijd naar buiten gericht. Het brein beheerst ons leven en geen moment van de dag ervaren we de stilte in en om ons heen. Dit betekent: ‘het stilleggen van de wervelingen van de geest’ .(gedachten die steeds blijven komen en gaan).
Hoger bewustzijn of Spiritueel
Wanneer spreek je van een hoger bewustzijn of spiritueel. Ieder geeft hier zo zijn eigen uitleg aan. Universeel staat spiritualiteit voor het komen tot een hoger bewustzijn, een bestaansniveau, in relatie staan of zijn met een hogere werkelijkheid.
Het regelmatig beoefenen van yoga heeft na verloop van tijd een gunstig uitwerking op; lichaam, geest, fysiek, psychologische, emotionele en spirituele aspecten van de mens. Integrale yoga verbindt al deze elementen en streeft naar het integreren van deze leer in het dagelijkse leven. Midden in het leven staan: een baan hebben, een gezin, een bedrijf, noem maar op. Daar moet het gedaan worden. Yoga is niet iets wat je beoefent maar een levensvorm. Yoga is geschikt voor alle leeftijden, jong en oud, gezond en ziek.

Yoga beoefen je niet een uurtje per dag of per week, maar is een levensstijl, ontdekkingstocht naar en in jezelf met als uiteindelijk resultaat eenwording met het universum en vandaar uit liefde geven aan een ieder om je heen.
Stacks Image 223
Het avontuur van bewustzijn. Ik word mezelf wat ik zie in mijzelf. Alles wat de gedachte mij suggereert, kan ik doen. Alles wat de gedachten in mij openbaart, kan ik worden. Dit zou het onwrikbare geloof moeten zijn van de mens in zichzelf.
Sri Aurobindo
Contact
Prana-Ki / Janet Boers-de Vries
Hoogeveenseweg 32
7912 TT Nieuweroord

T: 0528-795195
M: 06-19401153
E:
info@prana-ki.nl

KvK : 57536716
BTW : NL 110952509
Stacks Image 21112
Stacks Image 21115
Stacks Image 21118
Locatie